Kuku-Katja in Horuk-Marta

Vsak izmed nas ima kakšnega excentričnega prijatelja, znanca. Tudi jaz (mi) zgleda privlačimo določena imena v svojo okolico, kot da bi jih potrebovali v svoji bližini za ne vem kaj.
Kuku-Katja sem poimenoval vse Katje, ker do sedaj še nisem spoznal nobene, da ne bi bila malce nora in trmasta. To je posebna sorta nore ženske, za katero se da definitvno uganit, da ji je ime Katja, če poznaš vsaj eno že od prej. Norost jim pristoji. Ker edino s svojo norostjo lahko ustvarjajo, so kreativke, nore umetnice, ki premikajo meje umetnosti.
Horuk-Marta. Vse Marte, ki smo jih spoznali do sedaj, so delovale samozavestno in pogumno. Ampak samo delovale. V resnici je ta njihova samozavest fasada, ki jih velikokrat pripelje v težave. Odločajo se nespamento, impulzivno, na horuk. Ne glede na dolgoročne posledice, ki jih potem tepejo še nekaj let. Seveda z domišljavostjo prepričujejo okolico, da so se pravilno odločile, pa čeprav jih je okolica že zdavnaj skužila, ampak še vedno podpira domišljavost ker znajo biti zabavne. So pa dobre ustvarjalke, kreatorke in umetnice z značilnim horuk slogom.

Sem nabavil ščitnik za jajca…


Leave a Reply

Your email address will not be published.